Unifocale brillenglazen van ZEISS. Beleef uitstekend draagcomfort.
Perfect als eerste bril, als bril voor kinderen, of als alledaagse bril: De ZEISS unifocale brillenglazen worden zowel voor zicht op afstand als voor lezen gebruikt – de twee meest voorkomende redenen om een bril te dragen. Waarin ligt het verschil? De glazen van unifocale leesbrillen zijn geoptimaliseerd voor het zien van dichtbij en persoonlijk aangepast op de standaard leesafstand van de lezer. Deze brillenglazen zijn niet alleen voor boeken bedoeld, maar ook voor het lezen van kleine lettertjes op een smartphone of tablet. Verziende dragers hebben meestal een onscherp zicht dichtbij en soms ook bij het kijken in de verte. Verziendheid is het resultaat van een beeld dat achter het netvlies wordt gefocust, waardoor het onscherp is.
Bij verziendheid worden objecten op afstand onscherp omdat het verziende oog beelden voor het netvlies focust, in plaats van direct op het netvlies. Optimaal aangemeten brillenglazen kunnen u helpen om helder zien bij het kijken naar objecten op afstand.
Sferische glazen
Sferische glazen zijn bolvormige glazen. Dit is het meest standaard geslepen glas. Naar de randen toe geeft dit glas extra vertekening. Zeker als de sterkte wat hoger wordt gaat de vertekening meer opvallen.
Asferische glazen
Asferische glazen zijn niet meer bolvormig. Deze glazen zijn vlakker en dunner waardoor je minder vertekening naar de randen van het glas hebt. Een ander voordeel van dit geslepen glas is dat het ook lichter is als een gewoon sferisch geslepen glas.
100% individueel
Deze glazen worden 100% individueel aangemeten. De stand van de bril ten opzichte van het gezicht wordt meegenomen in de berekening van het glas. Deze individuele parameters worden berekend met een speciaal ontworpen softwaresysteem. Deze individuele optimalisatie zorgt ervoor dat je altijd een uitstekend beeld hebt. Vooral bij hogere cilinders en prismatische glazen heb je hier veel profijt van.
Smartlife brillenglazen van Zeiss.
Connected en on the move levensstijl.
Wij zijn voortdurend met elkaar verbonden
en krijgen informatie van alle kanten. Er zijn
meer manieren om verbonden te zijn dan
ooit van tevoren.
Meer en meer mensen zijn meer en meer
met elkaar verbonden, dit zal blijven
toenemen in de toekomst, ongeacht de
leeftijd.
Digitale levensstijl heeft invloed op ons kijkgedrag
Anatomische en fysiologische wijzigingen aan
de ogen resulteren na enige tijd in
verschillende visuele uitdagingen .
Ons kijkgedrag is vrijwel gelijk, ongeacht onze
leeftijd. We leven allemaal in een wereld
waarin de ogen voortdurend afwisselen tussen
de on en offline realiteit, maar onze visuele
behoeften evolueren naarmate we ouder
worden
Onze visuele behoeften veranderen naarmate we ouder worden
Twintigers hebben een helder zicht voor nabij en veraf nodig. Wel kunnen ze misschien behoefte krijgen voor meer ontspanning van de ogen. Voor dertigers is oogontspanning onontbeerlijk. Met regelmaat voelt deze
leeftijdscategorie dat hun ogen vermoeid zijn, zeker aan het eind van een lange dag .