Contactlenzen

Contactlenzen

De keuze in contactlenzen is overweldigend. Een deskundig advies is daarom belangrijker dan ooit.

DE BOETIEK oog & design heeft de kwaliteit en expertise in huis die je helpt bij het vinden van de perfecte lenzen. Wij onderzoeken je ogen met behulp van de nieuwste apparatuur. Aan de hand van dit onderzoek en je persoonlijke voorkeuren gaan wij op zoek naar de perfecte lens voor jouw ogen. In het uitgebreide assortiment is vrijwel altijd een lens te vinden die geschikt is voor jou.

De techniek op het gebied van contactlenzen staat nooit stil. Omdat wij regelmatig naar seminars gaan houden wij de ontwikkelingen scherp in de gaten!

Voor het uitproberen of aanmeten van lenzen kunt je altijd vrijblijvend binnenlopen. Als je zeker wilt weten dat je ook direct wordt geholpen, kunt je het beste even bellen of mailen voor een afspraak. Wij kunnen dan alle tijd voor je nemen.

Daglenzen

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan je iedere dag een nieuw paar in doet. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril, zijn dit de ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. Reinigingsvloeistoffen en houder zijn niet nodig, je draagt je lenzen immers één keer en daarna gooi je ze weg. Makkelijker bestaat niet.

Daglenzen blijven, mede door de beperkte draagduur, hoog in zuurstofdoorlatendheid plus draagcomfort en zijn daardoor uitermate geschikt voor mensen met droge ogen.

Nog een pluspunt: zachte lenzen wennen snel. Al snel draag je daglenzen zonder dat je het door hebt.

Daglenzen zijn te ook te krijgen met een cylinder of multifocaal.

Maandlenzen

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen draag je één maand en daarna vervang je ze voor twee nieuwe lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen ben je ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens flexibel is en ruim over het oog valt. Een goed aangemeten lens ligt op het hoornvlies en volgt precies de vorm van je oog. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem. Ben je benieuwd welke lenzen voor jou het meest geschikt zijn? We zien je graag bij ons in de winkel.

Overige zachte lenzen

Als een maandlens voor jouw ogen en/of klachten niet voldoet en je draagt toch graag zachte lenzen, dan kunnen wij ook maatwerk bieden op dit gebied. Maatwerklenzen zijn lenzen die specifiek op jouw oog worden aangemeten. Kom langs in de winkel, dan gaan we op zoek naar de beste oplossing.

Nachtlenzen

Nachtlenzen zijn contactlenzen die je ‘s nachts draagt. De lenzen corrigeren je ogen zonder dat je daar last van hebt. Overdag heb je scherp zicht zonder bril of contactlenzen. Nachtlenzen zijn harde, zuurstofdoorlatende lenzen die een speciale vorm hebben. Door deze vorm wordt het hoornvlies langzaam platter gemaakt en verandert de sterkte van je oog.

Het is een comfortabele en veilige oplossing voor het corrigeren van je ogen.

Ervaart je het dragen  van lenzen overdag als oncomfortabel? Dan zijn nachtlenzen een uitkomst. Je bent van harte welkom bij DE BOETIEK oog & design om te ontdekken of nachtlenzen iets voor jou zijn.

Harde vormstabiele lenzen

Vormstabiele lenzen hebben uitstekende optische eigenschappen en vanwege de stabiele vorm zijn ze ook bij uitstek geschikt voor cylindrische afwijkingen of onregelmatig gevormde ogen (kerateconus).  Een ander voordeel van de vormstabiele lens is dat in sommige gevallen een beter zicht behaald kan worden. Vormstabiele (harde) lenzen, zijn ook leverbaar in de multifocale variant.

Iedereen moet wennen aan vormstabiele lenzen. Dat kan soms wel een week tot twee weken duren. De harde lens van tegenwoordig is trouwens lang zo hard niet meer als vroeger. Doordat ze meer zuurstof doorlaten, beter passen en het materiaal flexibeler is, dragen de lenzen comfortabeler.

12 Tips voor zorgenloos lenzen dragen