Zachte lenzen is de populairste manier van lenzen dragen. Geen wonder als je kijkt naar het draagcomfort van deze lenzen. Daarnaast hoef je door de techniek van tegenwoordig niets in te leveren als het gaat om zicht. Een perfecte combinatie!

Er zijn veel verschillende typen zachte lenzen. Welk type voor jou het meest geschikt is hangt o.a. af van je wensen, maar ook van je sterkte en de conditie van je ogen.Wij van De Boetiek kunnen je adviseren over welk type lens geschikt is voor jou ogen.Zo is er bijvoorbeeld het onderscheid tussen daglenzen en maandlenzen maar ook tussen disposables en maatwerk. Er zijn lenzen die verkrijgbaar zijn met cylinder, als multifocale lens of allebei!

Daglenzen

 

Daglenzen zijn zachte contactlenzen waarvan u iedere dag een nieuw paar in moet doen. Voor wie wil wennen aan contactlenzen en graag afwisselt met een bril, zijn dit de ideale lenzen. Een ander voordeel van daglenzen is dat ze heel hygiënisch zijn. U hoeft ze nooit op te bergen, want aan het eind van de dag gooit u ze gewoon weg.

Heeft u een torische afwijking? Of een leesbril nodig? Ook die zijn in daglenzen te corrigeren. Nog een pluspuntje: zachte lenzen wennen snel. Al snel draagt u daglenzen zonder dat u het door heeft. Wij werken met verschillende type daglenzen zodat er de juiste daglens op het juiste oog terecht komt.

 

Daglenzen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen

  • Enkelvoudig lenzen
  • Torische lenzen
  • Multifocale lenzen
daglenzen-sferische-daglenzen-silicone

Maandlenzen

 

De meeste contactlensdragers hebben maandlenzen. Deze zachte lenzen kunt u een maand dragen en daarna vervangt u deze voor twee frisse, nieuwe lenzen. Maandlenzen zijn er in verschillende typen. Zo zijn er multifocale maandlenzen, cilindrische maandlenzen en asferische maandlenzen.

Net als aan daglenzen bent u ook aan maandlenzen snel gewend. Dit komt doordat een zachte lens geen vaste vorm heeft. De lens ligt op het hoornvlies en valt precies over de vorm van uw oog. Een ander voordeel ten opzichte van harde lenzen is dat ze minder gevoelig zijn voor stof en wind. Ook sporten is met maandlenzen geen enkel probleem meer. Bent u benieuwd welke lenzen voor u beste zijn? We zien u graag bij ons in de winkel.

 

Maandlenzen zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen

  • Enkelvoudig lenzen
  • Torische lenzen
  • Multifocale lenzen

Maatwerk lenzen

 

Hét voordeel van maatwerk is de passing. Doordat Indivisual lenzen speciaal voor jouw ogen worden gemaakt, passen ze perfect. Dat zorgt voor comfort: de lenzen bewegen niet te veel en niet te weinig. Ze zitten precies goed.

Een goede aanpassing begint met een oogmeting en het maken van topografiebeelden. Daarmee wordt de hoogte van je oog in kaart gebracht. Het is te vergelijken met een hoogtekaart. Elk oog is uniek, dus dit is de belangrijkste stap in het gehele proces. De lens kan dan namelijk precies passend voor jouw oog worden ontworpen.

 

Maatwerk lenzen zijn geschikt voor alle type ogen en afwijkende krommingen van het hoornvlies.

topografie