Aanmeting van vormstabiele lenzen vraagt meer kennis en vaardigheid dan het aanmeten van een zachte lens. Deze vormstabiele lens moet goed aangepast zijn aan de bolling van de voorkant van het oog (het hoornvlies). Daarom zal een aanmeting van vormstabiele lenzen ook meer tijd in beslag nemen.

Bij vormstabiele lenzen moet u rekening houden met een langere gewenningsperiode dan een zachte lens; het duurt een aantal weken voordat de lens comfortabel op het oog voelt. In het begin voel je de lenzen op het oog bewegen, maar op een gegeven moment verbetert het draagcomfort aanzienlijk. Wel blijft men bij het dragen van de vormstabiele lenzen het goed voelen als er een vuiltje onder zit.

Enkelvoudig vormstabiel

 

Het voordeel van harde contactlenzen is dat ze niet vervormen op je oog. Als je knippert verandert er niets aan de kromming. Hierdoor is je zicht heel stabiel en heb je met vormvaste contactlenzen doorgaans het scherpste zicht.

contactlenzen-harde-lens

Multifocaal vormstabiel

 

Mulitfocale lenzen zijn soms groter dan andere harde lenzen. Zeker voor multifocaal is dit een groot voordeel.  De contactlenzen blijven immers goed op hun plek zitten, waardoor schakelen tussen dichtbij en veraf geen enkele moeite kost.

fluorbeeld

Maatwerk vormstabiel

 

Doordat deze lenzen volledig volgens de vorm van jouw ogen gemaakt worden, zorgen ze voor het hoogst mogelijke comfort. De lenzen zijn zo gemaakt dat stofdeeltjes of andere ongemakken nagenoeg geen kans hebben om achter de lens terecht te komen.

Bij het ontwerp van de lens is veel aandacht besteed aan de afwerking van de rand. Met speciale technologie is een optimale randafwerking gecreëerd. Hierdoor voel je de randjes bijna niet, wat bij andere harde lenzen vaak wel het geval is.

conform